Wat is Whitelabeling en hoe werkt het voor CarSharing?

Wat is Whitelabeling en hoe werkt het voor CarSharing?

Door Malena Gärtner

Wie openbaar autodelen wil aanbieden, ontkomt er niet aan dit via verschillende softwareproducten te doen. Klanten zijn flexibel en verwachten dit ook van hun car sharing provider. Ze willen vanaf elke locatie en op elk moment kunnen boeken. Niet elk bedrijf beschikt echter over de nodige knowhow om openbaar autodelen in apps of op het web aan te bieden. Een oplossing hiervoor is het gebruik van whitelabel software, zoals fleetster die aanbiedt.

Whitelabel autodelen

Whitelabel, wat is dat?

Als u nog nooit van whitelabel hebt gehoord, dan bent u net als veel bedrijven die zich niet met IT bezighouden. Whitelabel zijn voorgeconfigureerde softwareproducten. De aanbieder van carsharing koopt ze en profiteert van de voorgeprogrammeerde functies. De lay-out van de software wordt aangepast aan de merkspecifieke elementen van het bedrijf van de klant. Zo kunnen bijvoorbeeld het logo, het lettertype of de bedrijfskleuren in de software worden geïntegreerd. Met een drag-and-drop-functie is dit ongecompliceerd en snel aan te passen. Uw eindklant komt niet te weten dat u whitelabel carsharing gebruikt. De communicatie tussen u en uw klanten vindt alleen in uw naam plaats.

Bovendien is whitelabel-software zo flexibel dat, naast branding, uitbreidingen of wijzigingen van functionaliteiten kunnen worden aangebracht volgens de eisen van de klant.

Aangezien de carsharing whitelabel software van fleetster cloud-based is, is deze overal ter wereld beschikbaar. Er is alleen een browser nodig, dus het maakt niet uit voor hoeveel gebruikers of voertuigen de software wordt gebruikt. Om de veiligheid van de gegevens te garanderen, wordt de software van fleetster uitsluitend gehost op Duitse servers.

Whitelabel autodelen
Whitelabel autodelen

What are the advantages?

Gebruik van "whitelabel"-software

De nieuwe ontwikkeling van een app is kostenintensief. Carsharing Whitelabel biedt veel voordelen. De klant verwerft een volledig functionele software die alle belangrijke functies al bevat. Het gebruik werkt intuïtief, omdat de software al vele malen is uitgeprobeerd en problemen van de software al zijn opgeruimd. Ook andere modules zoals push notificaties of e-mail functies kunnen worden gebruikt.

De klant kan zich concentreren op zijn core business en hoeft geen personeel en hoge financiële middelen te onderhouden voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software. Anderzijds kan de whitelabel oplossing snel worden geleverd. Al binnen twee weken na het plaatsen van de order kan de carsharing software worden gebruikt. Bovendien kan de app, indien gewenst door de klant, ter download worden aangeboden in de App- of Playstore en in het fleetster account.

Aangezien de software cloud-based is, hoeft u zich als klant geen zorgen te maken over opslagcapaciteiten en aantal gebruikers. fleetster neemt ook de verantwoordelijkheid op zich dat de gegevens veilig worden gehost op servers in Duitsland.

Diensten White Label

Welke diensten kunnen worden aangeboden?

De whitelabel carsharing software bevat al veel functies. De klant kan zien welke functies hij verwerft met de aankoop van de software. Daarbij hoort ook technische ondersteuning. Zo blijft de software altijd up-to-date door updates. Ook zijn er consultants beschikbaar voor ondersteuning bij problemen. Zo heeft de klant een volledig overzicht van de kosten. De whitelabel casharing software kan in negen verschillende talen beschikbaar worden gesteld. Klanten, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld, tot in Amerika of Australië, kunnen de whitelabel aanbiedingen kopen. Regelmatige back-ups zorgen ervoor dat de gegevens van klanten beveiligd zijn. Bovendien waarschuwen alarmsystemen u als de gegevens van uw klanten in gevaar zijn. Door een service level agreement af te sluiten, bent u contractueel verzekerd van gegevensbeveiliging. Gegevensbeveiliging heeft immers de hoogste prioriteit. fleetster hecht er veel waarde aan dat de serbers allemaal in Duitsland gehost worden.

Maar whitelabel software is niet alleen iets voor publieke carsharing. Carsharing software kan ook voordelig zijn voor bedrijven die intern een wagenpark beheren. Logistieke bedrijven of bedrijven met een groot aantal pool-auto's moeten altijd een overzicht hebben van waar welk voertuig in gebruik is en wanneer het beschikbaar is. Dit is waar whitelabel als management software zeer voordelig kan zijn. Zo kan bijvoorbeeld de huidige positie van de voertuigen worden bekeken of kan schade direct worden gemeld door de bestuurder.

Diensten White Label
Diensten White Label

When does the use of an individual software solution make more sense?

Beperkingen van whitelabel

Theoretisch zijn er geen grenzen aan whitelabeling. Maar het nadeel van whitelabel-oplossingen is dat als het ontwerp te complex is en de aanpassing te individueel voor de klant, de voordelen verloren gaan. Door de grotere inspanning voor individuele aanpassing ontstaan extra kosten. In deze gevallen is het voor de klant zinvoller om een afzonderlijk product te laten programmeren voor zijn behoeften.

Conclusie

Publiek carsharing moet snel en gemakkelijk zijn voor de klant. Als aanbieder van carsharing heeft u echter weinig ervaring hoe een dergelijke software moet worden ontworpen. Profiteer daarom van fleetster en onze ervaring. De whitelabel software van fleetster omvat het op maat gemaakte aanbod voor uw carsharing, ongeacht of u bedrijfsinterne of publieke carsharing aanbiedt. U hoeft geen technische kennis te hebben. Geef ons uw wensen en wij zorgen voor de rest. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, krijgt u het allround ontzorgingspakket van programmering tot klantondersteuning. U bespaart tijd en geld en kunt uw service nog steeds aan uw klanten aanbieden in een volledig uitgebreide software-oplossing.

Vrouw voor een geboekte auto houdt haar telefoon vast
Vrouw voor een geboekte auto houdt haar telefoon vast