Hero Background

Elektronische Rijbewijscontrole

De elektronische rijbewijscontrole ondersteunt wagenparkbeheerders in hun dagelijkse routine. Controleer rijbewijzen op hun geldigheid met behulp van de fleetster hardware.

Software for Electronic Driving Licence Checks

Rijbewijscontrole functies

Controles

Controles

Centrale opslag van alle verzamelde rijbewijsgegevens. Overzicht van alle rijbewijzen, controlegegevens en documentkopieën.

Automatisering

Automatisering

Automatisering van de handmatige rijbewijscontrole via een upload van de rijbewijsgegevens. De informatie wordt rechtstreeks naar de admin gestuurd.

Hardware & RFID-scans

Hardware & RFID-scans

Rijbewijzen zijn voorzien van RFID-stickers en worden bij elke sleuteloverdracht opgevraagd.

Met hardware toevoeging

Controle van het rijbewijs bij de sleuteloverdracht

Controle van het rijbewijs bij de sleuteloverdracht

Een van de belangrijkste kenmerken voor een bestuurder om te verifiëren is zijn rijbewijs. De gebruiker kan worden verplicht om zijn rijbewijs te verifiëren aan het begin van elke boeking voordat de gebruiker het voertuig kan ontgrendelen

Smartphone-Check

Smartphone-Check

De normale rijbewijscontrole kan ook worden uitgevoerd met alleen de RFID-lezer op de telefoon van de gebruiker

Elektronische Rijbewijscontrole door fleetster

De Rijbewijscontrole is onderverdeeld in software en hardware, waarbij de software de basis is voor alle versies. De software houdt zich voornamelijk bezig met het documenteren van de controles. Deze kunnen handmatig worden uitgevoerd met een visuele controle op het kantoor van de wagenparkbeheerder, of met een foto via de smartphone app. In beide gevallen beslist een medewerker of de controle geslaagd is of niet. Daarnaast is er de mogelijkheid om rijbewijzen te laten controleren via een RFID-sticker. Als de sticker op het rijbewijs is geplakt, kunnen de rijbewijscontroles ook worden uitgevoerd bij de sleutelkast , de car sharing kit een standalone lezer of via de lezer in veel van de smartphones.

fleetster software voor elektronische rijbewijscontrole
fleetster software voor elektronische rijbewijscontrole

Overzicht van de functies van de Elektronische Rijbewijscontrole

Foto-Check
Controleer het proces
Reminder
Blokkeringspool voertuigreserveringen
Controleer admins per locatie
Geautomatiseerde herinneringen
Beveiligd fotoproces via mobiel
Admin toegang in controle proces
Beveiligde opslag van foto's van rijbewijzen
Hero Background

FOTO CHECK + AI Check

Om tijd te besparen tijdens controles kunnen gebruikers foto's van hun rijbewijs naar de admin sturen. De AI scant het rijbewijs en kopieert de informatie naar het platform.

€ 1
per gebruiker, per maand
check

Check process

check

Reminder

check

Block pool vehicle bookings

check

Check admins per location

check

Automated reminders

check

Secure photo process through mobile

check

Admin access in check process

check

Secure storage of license photo

HARDWARE-UITBREIDING

RFID-stickers kunnen op het rijbewijs worden geplakt en aan gebruikers worden toegewezen. Onze hardwarecomponenten controleren de stickers bij elke sleuteloverdracht.

€ 10
per sticker + hardware*

*De hardware-opties maken geen deel uit van de prijs en moeten apart worden besteld.

Scan rijbewijs met AI en zet automatisch over naar fleetster

fleetster maakt sinds kort gebruik van kunstmatige intelligentie bij zijn digitale rijbewijscontrole. Met de fleetster-app kunnen bestuurders hun rijbewijs scannen met de camera op hun smartphone of tablet. De AI scant de informatie op het rijbewijs en importeert deze automatisch in het fleetster-systeem.

Zodra de gegevens zijn ingevoerd, onthoudt het systeem de informatie, zodat het rijbewijs maar één keer hoeft te worden gescand. Wanneer de volgende controle moet worden uitgevoerd, stuurt het systeem de gegevens automatisch door. Vooral het automatisch scannen bespaart tijd, omdat gebruikers hun gegevens niet meer handmatig hoeven in te voeren.

KI Rijbewijscontrole
KI Rijbewijscontrole

Hoe werkt de rijbewijscontrole in het wagenpark?

Er zijn verschillende manieren om rijbewijscontroles goed in het wagenpark te implementeren. Welk medium hier ook wordt gebruikt - het is belangrijk dat alle noodzakelijke punten (bestuurdersgegevens, rijbewijsnummer, geldigheid, enz.) worden opgevraagd.

Excel-sjablonen en Outlook-sjablonen zijn vaak een populair middel. Hun grote foutgevoeligheid pleit echter voor de invoering van specifieke software voor de controle van elektronische rijbewijzen.

Met betrekking tot handmatige controles

Alle werknemers met toegang tot het wagenpark (bedrijfsauto's of poolvoertuigen ) moeten het originele rijbewijs aan de vlootmanager tonen. De vlootmanager bewaart alle nodige gegevens van de bestuurder in de bestanden - het is ook mogelijk om een kopie van het originele rijbewijs toe te voegen. De vlootmanager legt de volgende datum voor de visuele controle van de bestuurder in het systeem vast. In het algemeen wordt aanbevolen om alle originele rijbewijzen twee keer per jaar visueel te controleren.

fleetster's Handboek Controles
fleetster's Handboek Controles

Betreffende fotochecks

Om de handmatige controle te versnellen, kunnen werknemers foto's van hun rijbewijs naar de admin sturen. Bij het eerste gebruik wordt gebruikers gevraagd een foto te uploaden om hun rijbewijs te bevestigen. Herinneringen voor regelmatige controleafspraken worden automatisch via app of e-mail verstuurd. Dit maakt face-to-face afspraken overbodig.

fleetster's Foto Checks
fleetster's Foto Checks

Rijbewijscontrole via hardware

Een goede controle van het rijbewijs kan met behulp van hardware worden ondersteund. RFID-stickers kunnen op rijbewijzen worden aangebracht en aan gebruikers worden toegewezen. De aanwezigheid van een rijbewijs kan zo bij elke automatische sleuteloverdracht worden bevestigd (sleutelkast of car sharing kit ).

fleetster's Hardware
fleetster's Hardware

Hoe voldoe ik aan de operationele controleplicht van mijn chauffeurs?

Wanneer ondernemingen een wagenpark exploiteren of voertuigen ter beschikking stellen van hun werknemers, brengt dit ook een aantal controleverplichtingen Deze controleverplichtingen kunnen in het algemeen worden gedelegeerd aan een wagenparkbeheerder.

Als de wagenparkbeheerder nu een bedrijfsvoertuig of personenauto zonder geldig rijbewijs aan een werknemer overlaat, kan hij of zij te maken krijgen met strafrechtelijke gevolgen. Bij ongevallen met lichamelijk letsel of materiële schade kunnen er ook civielrechtelijke gevolgen zijn.

Het is daarom belangrijk dat een wagenparkbeheerder regelmatig de rijbewijzen controleert en dit opslaat in een wettelijk beveiligd systeem. Er zijn handmatige en digitale manieren van controleren die moeten worden afgewogen. Voor elke toepassing kan een andere oplossing zinvol zijn om het wagenpark te beveiligen en tegelijkertijd tijd te besparen.

fleetster's Rijbewijs Controle
fleetster's Rijbewijs Controle