Geautomatiseerd autopool autodelen

Beheer van poolauto's inclusief elektronisch logboek van de marktleider - voer een poolauto van het bedrijf in, installeer een OBD-plug en houd automatisch een elektronisch logboek bij.

Motor Pool Hardware & Automatisering

Alleen software

fleetster biedt een volledig aan elkaar gekoppelde software voor het beheer van motor pooling, die onafhankelijk werkt zonder Hardware componenten.

Sleutelkast

Sleutelkastjes geven 24/7 toegang tot alle voertuigen, omdat de sleutels veilig worden bewaard in een afgesloten sleutelkastje.

Autodelen Kit

Verbind uw voertuigen met de cloud via CarSharing Kits. Smartphone vergrendelen / ontgrendelen mechanisme geeft volledige vrijheid aan de gebruikers.

BASIS

Interactieve boekingskalender met admin- en gebruikerstoegang tot smartphone-apps en webapp.
6$
per voertuig, per maand

PRO

Til uw poolauto's naar een hoger niveau met geautomatiseerd sleutelbeheer, schadebeheer en export.
12$
per voertuig, per maand

ENTERPRISE

Voor grote wagenparken of bedrijven: stel geavanceerde prijssystemen en automatische hertoewijzing van boekingen in.
18$
per voertuig, per maand

Auto's in uw wagenpark poolen

Een poolauto wordt niet aangemerkt als een auto van de zaak. Bedrijfsauto's zijn per definitie toegewezen aan een specifieke persoon. Een poolauto (ook vaak: poolvoertuig, motorpoolvoertuig, autodeelauto) daarentegen is bestemd voor gebruik door meerdere werknemers.

Bij fleetster, software voor het beheer van motorpooling en autodeelsoftware voor bedrijven worden dienovereenkomstig als synoniemen behandeld.

Een poolauto kan bijvoorbeeld aan een afdeling worden toegewezen. Op die manier kunnen de kosten gemakkelijk aan de afdeling worden toegewezen. In dit geval moet een reservering van de voertuigen worden gemaakt met behulp van pool car software of motor pool management software, zodat zichtbaar is wanneer auto's niet in gebruik zijn op de speedway.

Het idee om het beheer van motorpooling voor werknemers op zich te nemen, wint steeds meer aan populariteit. Vooral in de privésector worden auto's vaak gedeeld via car sharing - waarom zou dit niet ook in de bedrijfssector kunnen werken?

Elektronisch sleutelkastje

Handmatig sleutelbeheer is kosten- en tijdrovend - dit geldt zowel voor wagenparkbeheerders als voor werknemers en collega's. Het bijhouden hiervan is een fulltime baan voor het fleetmanagementteam.

fleetster biedt een oplossing voor sleutelbeheer gericht op motorpooling use cases. Het fungeert als een 24/7-medewerker die elke sleuteloverdracht en -verplaatsing in het wagenpark nauwgezet bijhoudt. Medewerkers hebben enkel toegang tot de motor pooling sleutels tijdens hun boekingsvenster (typisch 15 minuten voor de boeking).

De sleutelkast is bovendien volledig geïntegreerd in het fleetster-systeem, en wijst dus zelfs boekingen opnieuw toe wanneer sleutels te laat worden ingeleverd.

Autodelen Kit

fleetster heeft een B2B mobiliteitsplatform ontwikkeld dat een veelheid aan fleet management en car sharing use cases mogelijk maakt. De Car Sharing Kit kan motor pooling voertuigen verbinden met de fleetster software, en biedt naast een volledig data en movement tracking overzicht ook een open en lock mechanisme via smartphone of op afstand.

Door uw voertuigen via een CarSharing Kit met de cloud te verbinden, kunt u uw wagenpark volledig in de gaten houden - zelfs als de poolauto's op de snelweg staan.

Standalone software-oplossing

fleetster is een uitgebreide software voor het beheer van wagenparken om al uw carpool- en carpoolvoertuigen te organiseren en te beheren. Het doel van carpooling software is het vergemakkelijken van de taken van de wagenparkbeheerders en het verhogen van de bezettingsgraad van het bestaande wagenpark.

Het maakt een boekingstoewijzing via een gedeelde kalender, een oplossing voor sleutelbeheer, analytics en nog veel meer mogelijk.

Software voor poolwagens en elektronisch logboek - hoe optimaliseer ik mijn poolwagenbeheer?

Beheer van poolwagens (ook motorpoolbeheer ) werkt via uitgekiende reserveringsmechanismen in een pool-autosoftware. Hier bereiken programma's als Excel en Outlook al snel hun grenzen - de professionele pool-autosoftware van fleetster daarentegen vereenvoudigt het beheer van pool-auto's voor wagenparkbeheerders - ook met het oog op de belastingwetgeving.

De software voor poolauto's organiseert de voertuigen. Normaal gezien wordt een wagenparkbeheerder aangesteld om de nodige en wettelijk vereiste veiligheidsinstructies met de werknemers uit te voeren. De wagenparkbeheerder controleert ook de rijbewijzen van de werknemers die een van de poolauto's willen gebruiken.

Als de software voor het beheer van poolauto's efficiënt is ontworpen, kan een wagenpark met gedeelde poolauto's potentiële besparingen opleveren. Als de systemen echter slecht worden beheerd ( Excel , Outlook ), pool auto's gecombineerd met een logbook kan net zo snel een belastingval worden.

Om het grootst mogelijke besparingspotentieel te bereiken, moeten de statistieken van het wagenparkgebruik doeltreffend zijn, de wagenparkbeheerder moet een goed overzicht hebben, ongeacht waar de voertuigen zich bevinden - in de parkeergarage of op de snelweg.

Elektronisch logboek voor poolvoertuigen als oplossing voor de gevaarlijke belastingval

In tegenstelling tot een bedrijfswagen worden poolvoertuigen niet aan een persoon toegewezen. Dergelijke poolauto's prikkelen de fantasie van de fiscus, omdat voertuigen zonder belastbaar inkomen een doorn in het oog van de fiscus zijn en ruimte voor interpretatie laten.

Bij gebrek aan documentatie over voertuigbewegingen gaat de belastingdienst ervan uit dat werknemers met een rijbewijs gebruikers van de poolauto zijn - ongeacht of zij de auto daadwerkelijk gebruiken. Slechte of onvolledige documentatie kan ook snel tot dure bijbetalingen leiden.

De enige manier om 100% te beschermen tegen dure bijbetalingen en problemen met de fiscus is het bijhouden van een elektronisch logboek . Dankzij de ingevoegde OBD-stekker worden alle ritten automatisch geregistreerd en aangemaakt in de fleetster software een fiscaal compliant logboek die tegen de belastingdienst op kan.

Feature-Overzicht van pool auto management software

BASISPROENTERPRISE
Kalender
Voertuig Prijzen en Toestemmingen
Smartphone app
Kalender integratie
Sleutelbeheer
Uitvoer
Trip lijsten
Analytics
Schadebeheer
Benzinekaarten
Categorie Boeking
Automatische Boeking Her Toewijzing
Boekingsbuffers
Geavanceerde prijsstelling
Shift Planning

Gratis consult

Ons team helpt u graag met al uw vragen over het beheer van poolauto's. Neem contact op en maak een afspraak met een van onze wagenparkexperts.