Elektronisch Logboek

Voor bedrijfswagens en poolwagens. Voldoet aan het belastingkantoor, juridisch veilig en automatisch. Sluit gewoon de OBD-connector aan en houd een digitaal logboek bij.

Prijsstelling Elektronisch Logboek

fleetster beschouwt het logboek vanuit het perspectief van de wagenparkbeheerder, die een documentatieplicht heeft. Gebruikersacceptatie inclusief de ondernemingsraad staat voorop - naleving van de belastingdienst is vanzelfsprekend.

Het logboek kan naadloos worden geïntegreerd in alle bestaande oplossingen corporate car sharing / pool voertuigbeheer, tracking etc. Beheerders hebben altijd volledige controle over welke softwaremodules ze willen gebruiken en gebruikers hebben volledige controle over hun privégegevens.

Ook al is de software volledig gedocumenteerd, het blijft onze claim dat niemand een handleiding nodig heeft om de software te gebruiken.

Hoe werkt het elektronische logboek van fleetster?

Met behulp van de dataplug van Geotab worden de gegevens van het voertuig op elk moment geregistreerd en opgeschreven. Zo kan geen enkele reis worden vergeten of kan de documentatieverplichting binnen 7 dagen niet worden overschreden.

Vrijwel alle moderne voertuigen worden ondersteund en er is een mogelijkheid om een ​​stekker met kabel achter het dashboard te installeren. Met een dergelijke kabel kan ervoor worden gezorgd dat de stekkers niet per ongeluk of opzettelijk gedeactiveerd kunnen worden.

Logboek prijzen

minimaal 12 maanden met 12 maanden verlenging
15€
per voertuig, per maand

Overzicht van de logboekfuncties

INDIVIDUEELPOOL
Webinterface
Mobiele App
Push-Meldingen
7-Dagenregel
Geo-Fences
Contacten
Analytics
Ontvangsten
Meerdere Stuurprogramma's
Boekingen
Privacy Bescherming
Admin-Waarschuwingen
Gedeelde Geo-Fences

Waarom heb ik een logboek nodig?

In elektronische logboeken wordt bijgehouden welke afstanden een chauffeur heeft afgelegd en of deze ritten privé of professioneel waren. Het is dus een kwestie van volledig documenteren wat er met een voertuig gebeurt. Er zijn drie basisgebruikssituaties voor logboeken:

1. Transparantie en veiligheid met betrekking tot de aansprakelijkheid van de eigenaar

2. Juridische zekerheid voor poolvoertuigen / autodelen van bedrijven

3. Belastingbesparing voor automobilisten van de zaak met een laag aandeel privéritten

Het bedrijf, en dus de directie, is aansprakelijk voor de eigenaar en moet volledig kunnen aantonen wat er met de voertuigen is gebeurd. Voor bedrijfswagens die aan een medewerker zijn toegewezen, zijn alle details geregeld in een leasecontract voor een bedrijfswagen, wat documentatie relatief eenvoudig maakt. In het geval van poolvoertuigen zijn er echter hogere documentatievereisten en bij sommige autoriteiten is het zelfs verplicht om een ​​logboek bij te houden. De aansprakelijkheid van de eigenaar is een belangrijk punt, aangezien in ongunstige gevallen het management de juridische consequenties moet dragen.

Een logboek is ook een goede keuze voor automobilisten van de zaak die belasting willen besparen als het aandeel privé gereden kilometers laag is. Zorgvuldige en ordelijke documentatie is essentieel omdat het noodzakelijk is als basis voor de belastingaangifte.

Waarom is dit logboek bijzonder geschikt voor wagenparken en hoe verschilt het van andere producten?

Het fleetster-logboek is speciaal ontworpen voor wagenparken en wagenparken. Het is dus primair gericht op de wagenparkbeheerder en niet op de eenmanszaak die belasting wil besparen.

In een wagenpark nemen de eisen aan een logboek toe. Zeker in combinatie met zwembadvoertuigen worden er hoge eisen gesteld. Chauffeurs mogen alleen hun eigen gegevens zien en wagenparkbeheerders mogen in principe helemaal geen chauffeursgegevens zien. Tegelijkertijd moet er echter voor worden gezorgd dat de ritten correct worden gedocumenteerd en moet de wagenparkbeheerder tijdig weten of zijn collega's de wettelijke termijnen riskeren.

Naast privacy is gegevensbescherming natuurlijk een belangrijk onderwerp. Bij fleetster worden alle gegevens uitsluitend in Duitsland gehost en in Frankfurt onder de hoogste veiligheidseisen verwerkt. Naast databeveiliging speelt ook de beschikbaarheid van onze software een grote rol. In 2020 was het systeem gemiddeld 2 seconden per week niet beschikbaar.

In wagenparken is het ook bijzonder belangrijk dat een dergelijk systeem weinig onderhoud vergt en dat de datakwaliteit tegelijkertijd hoog is. Daarom kan de OBD-connector ontoegankelijk worden gebouwd met een kabel om misbruik te voorkomen. Met fleetster kunnen de werkelijke kilometerstand en het brandstofpeil optioneel worden geëxporteerd. De meeste andere logboekoplossingen berekenen ritten op basis van het gps-signaal.

Welke logboeken worden door de belastingdienst geaccepteerd?

Voorkom onnodige inspanningen en gemiste belastingverminderingen door een verkeerde boekhouding! Niet alle logboeksoftware wordt door de belastingdienst geaccepteerd als onderdeel van de belastingaangifte.

Met name veelgebruikte programma's zoals Excel of Word worden door de belastingdienst als bewijsmateriaal afgewezen. Omdat hierin op elk moment wijzigingen kunnen worden aangebracht, wat op zijn beurt mogelijke manipulatie van de gegevens mogelijk maakt. Daarom moeten logboeken zowel het volgen van wijzigingen als de manipulatiebescherming hebben om fiscale en juridische zekerheid te bieden.

Even strikt als bij wijzigingen en manipulatiepogingen ziet de belastingdienst zich genoodzaakt om bij onjuiste registratie niet het hele logboek te erkennen. Wees voorzichtig en gebruik alleen programma's die door de belastingdienst zijn erkend als logboek!

De selectie van geaccepteerde softwareoplossingen voor logboeken is niet erg breed, maar ze kunnen zonder aarzelen in uw voertuigen worden gebruikt. Door consequent gebruik te maken van deze software zorgt u ervoor dat uw logboeken voldoen aan de belastingdienst en juridisch compliant zijn en dus voldoen aan alle normen en specificaties, zodat u geen nadelen ondervindt op het gebied van belastingteruggave.

Zijn mijn logboekgegevens veilig bij fleetster?

Uw gegevens zijn veilig - ook na de bewaartermijn van 10 jaar!

De overdracht van de gegevens naar het datacenter in Frankfurt / Duitsland is volledig automatisch en alle geregistreerde gegevens worden ook opgeslagen in de cloud. fleetster heeft een meervoudig redundant opslag- en verwerkingssysteem. Met andere woorden: er zijn altijd meerdere servers in gebruik die zelfstandig de volledige systeembelasting kunnen dragen. Mocht een server enkele minuten uitvallen, dan zijn er permanent minimaal twee extra servers beschikbaar. Het systeem kan indien nodig ook extra servers toevoegen.

Er zijn ook verschillende back-upinstanties voor de gegevens. Alle gegevens kunnen binnen een uur binnen de eerste 30 dagen worden hersteld. Er is dus een enkele back-up voor elk uur. De back-ups worden vervolgens op verschillende servers binnen hetzelfde datacenter in Duitsland opgeslagen om ze tegen storingen te beschermen. Daar slaan wij de gegevens voor u op conform de wettelijke bewaartermijnen van meer dan 10 jaar.