OBD-Plug om uw wagenpark te beheren

OBD-Plug voor Vlootbeheer: houd volledig spoor van de bewegingen van uw vloot

Real-time vlootgegevensoverdracht dankzij verbinding met OBD-Plug

De digitalisering is de laatste jaren in het Duitse midden- en kleinbedrijf merkbaar toegenomen. De digitalisering houdt niet op bij het wagenpark van een onderneming. Tegen de achtergrond van de complexe taken en controleverplichtingen van een wagenparkbeheerder gaan ondernemingen na of OBD-Plugs aan hun eisen van professioneel wagenparkbeheer kunnen voldoen.

OBD-Plugs kunnen de dagelijkse taken van wagenparkbeheerders vergemakkelijken en een eenvoudig overzicht bieden van de voertuigbewegingen van het wagenpark. De OBD-Plugs dienen als interface tussen de voertuigen en een digitaal softwaresysteem zoals fleetster. Dankzij een geïnstalleerde OBD-Plug begint het verzamelen van voertuiggegevens zodra de motor wordt gestart. Informatie zoals GPS, brandstofpeil en kilometerstand kunnen via de OBD-Plug live worden doorgegeven.

Op basis hiervan hebben de wagenparkbeheerders een centraal overzicht van alle voertuigen en kunnen ze alarmen instellen op basis van het aantal afgelegde kilometers om eventueel noodzakelijke reparaties of onderhoudswerkzaamheden uit te voeren - zonder dat ze elk voertuig handmatig hoeven te controleren.

Hoe te installeren

In deze video laten we u zien hoe de OBD-Plug wordt geïnstalleerd en gekoppeld aan de fleetster Software. Na het volgen van deze eenvoudige stappen is de Driver Log klaar voor gebruik.