Hero Background

Opleiding van bestuurders volgens UVV

De elektronische ongevallenpreventieregeling (UVV) ondersteunt wagenparkbeheerders in hun dagelijkse routine. De controle volgens UVV kan met behulp van fleetster worden uitgevoerd.

UVV-controles

UVV-inspectie kenmerken

Herinneringen

Herinneringen

Gebruikers en beheerders ontvangen een herinnering wanneer de UVV-inspectie moet worden uitgevoerd

Wettelijk veilig

Wettelijk veilig

Met onze UVV-keuring voldoet u aan de wettelijke eisen

Digitaal proces

Digitaal proces

Zowel de training als de test verlopen digitaal

Digitale UVV-inspectie van fleetster

De UVV-check bestaat uit twee delen: een leer-/opfrisgedeelte met verschillende categorieën en een vragenlijst.

De digitale controle volgens UVV bespaart wagenparkbeheerders niet alleen werk, tijd en het bijhouden van verdere lijsten, het geeft hem ook de zekerheid dat elke gebruiker geïnstrueerd en in beeld is. Hij kan de intervallen en de aanmaningen voor de UVV-controle met slechts enkele muisklikken zelf bekijken en bepalen.

_

Elke gebruiker kan dus minstens één keer per jaar een adequate veiligheidsopleiding krijgen, zonder dat dit tijd kost voor de wagenparkbeheerder, en dit overal en altijd, ongeacht of de gebruiker rechtstreeks ter plaatse werkt of op afstand

Hoe werkt de digitale UVV-controle?

De UVV-controle is in fleetster met enkele muisklikken ingesteld.

De wagenparkbeheerder bepaalt hoe vaak per jaar de UVV-test door een gebruiker / bestuurder moet worden uitgevoerd. Als de UVV-test door de wagenparkbeheerder is geactiveerd, kan hij opgeslagen bestuurders verzoeken de UVV-test uit te voeren door erop te klikken. De bestuurder wordt direct per e-mail geïnformeerd en kan de UVV-test onmiddellijk uitvoeren. De gebruiker wordt echter automatisch verzocht uiterlijk bij de volgende / eerste boeking een UVV-test uit te voeren, als hij dat nog niet heeft gedaan. Dit geldt ook voor elke nieuw aangemaakte gebruiker.

Op deze manier kunnen alleen geïnstrueerde gebruikers een voertuig boeken en besturen.

De digitale UVV wordt gelanceerd met lesmateriaal over alle belangrijke onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld het correct vastzetten van lading, zaken waarmee rekening moet worden gehouden voordat men gaat rijden, kennis over invloeden van buitenaf, tot en met uitleg over elektrische & hybride voertuigen en fietsen.

Zodra de gebruiker zijn kennis heeft opgefrist, wordt hem ter controle een reeks meerkeuzevragen gesteld. Alleen als alle vragen correct zijn beantwoord, slaagt hij voor de UVV-controle en kan hij een voertuig gebruiken.

Hoe werkt de digitale UVV-controle?
Hoe werkt de digitale UVV-controle?
Hero Background
Maandelijks

+25%

Per kwartaal

+10%

Jaarlijks

+0%

UVV-inspectie

Met de UVV-inspecties kunnen wagenparkbeheerders nu ook hun eigenaarsplicht van de UVV in fleetster vervullen

€ 1
per gebruiker, per maand

Rijbewijs foto, AI scan & UVV test

Het rijbewijs en de UVV-keuring bieden wij als pakket aan. In plaats van € 2,- kosten beide producten samen slechts € 1,50 per gebruiker per maand.

€ 1,50
per gebruiker, per maand

Hoe voldoe ik aan de operationele controleverplichting van mijn chauffeurs?

Wanneer ondernemingen een wagenpark beheren of voertuigen ter beschikking stellen van hun werknemers, brengt dit ook een aantal controleverplichtingen met zich mee. Deze controleverplichtingen kunnen doorgaans worden gedelegeerd aan een wagenparkbeheerder.

Indien een wagenparkbeheerder een bedrijfsvoertuig of personenauto in handen laat van een werknemer die geen geldige UVV-opleiding heeft genoten, kan hij strafrechtelijk worden vervolgd. Bij ongevallen met lichamelijk letsel of materiële schade kunnen ook civiele vorderingen volgen.

Daarom is het belangrijk dat een wagenparkbeheerder de UVV-instructie regelmatig controleert en opslaat in een juridisch beveiligd systeem.

Hoe voldoe ik aan de operationele controleverplichting van mijn chauffeurs?
Hoe voldoe ik aan de operationele controleverplichting van mijn chauffeurs?

U wilt de fleetster software live ervaren? Geen probleem!

Meld u aan voor een online demo en wij laten u het systeem zien en helpen u het juiste tarief te kiezen!

Contact fleetster
Contact fleetster