Hero Background

Factureringsmodule voor openbaar autodelen

Beheer facturen, boekhouding en betalingen met fleetster software.

Macbook toont het boekhoudprogramma op het scherm

Facturering in CarSharing bedrijven

Voor bedrijven die een Openbaar autodelen bieden, is de facturering een groot probleem, omdat ze zeer onregelmatig kleine bedragen moeten afrekenen met de vele klanten. dit complexe proces vergt niet alleen veel tijd en middelen, maar vormt ook een groot risico - handmatig is een dergelijk proces snel vatbaar voor fouten. daarom heeft fleetster de nieuwe factureringstool ontwikkeld. deze automatiseert het hele factureringsproces voor de CarSharing partners van fleetster.

Het beheren van facturen en het factureren van de vele kleine bedragen is een grote uitdaging voor alle bedrijven die Public CarSharing aanbieden. fleetster biedt nu een factureringsfunctie die dit proces automatiseert en tegelijkertijd de aanbieders volledige flexibiliteit biedt.

Factuurtool van fleetster
Factuurtool van fleetster

Accounts beheren met fleetster software

Automatisch facturen genereren

Automatisch facturen genereren

Facturen genereren en doorgeven aan de boekhouding.

Gebruikersboekhouding

Gebruikersboekhouding

Factureer gebruikers rechtstreeks via het systeem of handmatig per factuur via de boekhouding.

Facturen per post versturen

Facturen per post versturen

Stuur facturen eenvoudig, snel en veilig via fleetster direct per post.

Automatische kosten

Automatische kosten

Maak aangepaste annuleringsregels en pas ze individueel aan

Speciale vergoedingen

Speciale vergoedingen

Speciale kosten toevoegen aan facturen voor bijvoorbeeld het inleveren van een vuil voertuig.

Vouchersysteem

Vouchersysteem

Het systeem is compatibel met vouchers, zodat rekeningen eenvoudig kunnen worden betaald door vooraf een voucher uit te schrijven.

Opsporing van fraude

Opsporing van fraude

Het fleetster factureringssysteem beschermt u tegen fraude en waarschuwt u in een vroeg stadium

Voorschot

Voorschot

Bereken vooraf een percentage van de boekingskosten, zodat u uw betalingen altijd op tijd ontvangt

Pre-autorisatie

Pre-autorisatie

Met preautorisatie kunt u controleren of de gebruiker voldoende betalingsgeld heeft om de boeking te betalen. De betaling wordt pas uitgevoerd nadat de boeking is voltooid.

Automatische facturering met Stripe

fleetster maakt gebruik van de betalingsprovider Stripe, die helpt bij de facturering en namens het bedrijf de betalingen beheert die door boekingen via fleetster worden gedaan. Alle gebruikers en hun verschuldigde betalingen kunnen dus via Stripe worden beheerd en automatisch worden gefactureerd

Het systeem genereert een factuur voor de gebruiker, die vervolgens eenvoudig betaald kan worden via Sepa machtiging of creditcard. Dit kan ook via de mobiele app, zodat betalen ook voor de gebruiker onderweg mogelijk is

In fleetster kan de beheerder ook extra kosten definiëren die automatisch worden opgenomen. Gebruikers kunnen ook worden toegewezen aan gebruikersgroepen waaraan speciale factureringsinstellingen worden toegewezen. De beheerder kan bijvoorbeeld de betalingswijze definiëren of bepalen of gebruikers goedkeuring moeten geven voordat ze mogen boeken

Facturering
Facturering

Facturering met fleetster stap voor stap

Met de fleetster billing tool vindt u alle factureerbare boekingen in één oogopslag. Filter of sorteer op boekings-ID, boekingsdatum, gebruiker en nog veel meer. Alle instellingen kunnen individueel worden ingesteld om u als car sharing provider de best mogelijke oplossing te bieden. Stel ook annuleringsregels in

Kosten of kredieten toevoegen alvorens te factureren. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten voor oneigenlijk gebruik zijn, maar ook eerder overeengekomen kredieten

Vervolgens facturen genereren op basis van de boekingsdag of boekingsperiode, die vervolgens via het fleetstersysteem per e-mail naar de gebruiker kunnen worden gestuurd of rechtstreeks aan de boekhoudafdeling kunnen worden gegeven. Ten slotte de gebruikers factureren via het systeem en de status en automatische boeking van de facturering in het systeem bijhouden.

Factureringstool fleetster
Factureringstool fleetster

Voorafgaande goedkeuring en vooruitbetaling

Pre-Authorization dient als een voorafgaand goedkeuringsproces, waardoor gebruikers een voertuig kunnen reserveren zonder zich meteen vast te leggen op betaling. Het verifieert de betaalmethode van de gebruiker en zorgt voor voldoende geld of kredietlimiet, waardoor het risico op ongeautoriseerd gebruik afneemt.

Zodra een reservering is gemaakt, zorgt de Pre-Charge functionaliteit voor een soepel factureringsproces. Het berekent de geschatte kosten van de huur op basis van factoren zoals duur, afstand en eventuele extra services waarvoor is gekozen. Door het betalingsbedrag vooraf te autoriseren, elimineert Pre-Charge de noodzaak voor handmatige facturering of het innen van betalingen na gebruik. Dit stroomlijnt niet alleen administratieve taken, maar vergroot ook de transparantie voor gebruikers, die de kosten kunnen controleren en bevestigen voordat ze aan hun reis beginnen.

/images/dp11egz7/production/8faaed82f287a5fd1f9952a0394b20de2a3047ec-612x450.webp
/images/dp11egz7/production/8faaed82f287a5fd1f9952a0394b20de2a3047ec-612x450.webp

Prijsregels

Onze carsharing software heeft prijsregels die de controle en flexibiliteit voor mobiliteitsaanbieders verbeteren. Een van deze functies is de regel voor minimumprijzen, een dynamisch hulpmiddel waarmee aanbieders een basisprijs per boeking kunnen instellen. Deze regel zorgt ervoor dat ongeacht de standaardprijsberekening, als deze onder de opgegeven minimumwaarde valt, het systeem de prijs automatisch aanpast om aan de minimumdrempel te voldoen.

Bovendien bevat het de functie Basisprijs, waarmee aanbieders een basisprijs voor elke boeking kunnen vaststellen. Deze basisprijs omvat essentiële factoren zoals de duur van de voertuighuur en basisvoorzieningen, en biedt een duidelijk uitgangspunt voor prijsberekeningen.

Bovendien integreert de software het brandstofverschilmechanisme, dat rekening houdt met variaties in brandstofniveaus tussen boekingen.

/images/dp11egz7/production/876a28ab2ef10b3aa553bf778d9ea21edd4d6d12-544x450.webp
/images/dp11egz7/production/876a28ab2ef10b3aa553bf778d9ea21edd4d6d12-544x450.webp

Geautomatiseerde vergoedingen

deze functie stroomlijnt administratieve processen door de handhaving van vergoedingen te automatiseren, waardoor er minder handmatig toezicht en interventie nodig is. Aanbieders kunnen erop vertrouwen dat het systeem de vergoedingen nauwkeurig vaststelt, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en potentiële geschillen worden geminimaliseerd.

In het algemeen betekent Rule-based Fee Management een aanzienlijke vooruitgang in de factureringstechnologie voor carsharing, waardoor providers meer controle, flexibiliteit en automatisering krijgen. Door regels te definiëren voor vergoedingen die automatisch van toepassing zijn onder specifieke omstandigheden, kunnen providers van mobiliteit inkomstenstromen optimaliseren, de gebruikerservaring verbeteren en operationele uitmuntendheid stimuleren in de dynamische wereld van carsharing.

/images/dp11egz7/production/31f72d54647a42deee030461f478040245e31483-777x450.webp
/images/dp11egz7/production/31f72d54647a42deee030461f478040245e31483-777x450.webp

Zakelijke facturatie

De zakelijke factureringsfunctie in carsharing software is een essentieel onderdeel dat is ontworpen om factureringsprocessen te stroomlijnen voor zakelijke klanten en organisaties die gebruik maken van carsharing diensten. Deze functie is specifiek gericht op bedrijven en biedt op maat gemaakte factureringsoplossingen om te voldoen aan hun unieke boekhoud- en rapportagebehoeften.

Bedrijven kunnen hiermee aangepaste factureringsstructuren opzetten die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

/images/dp11egz7/production/64559a3355fc46d4e144eccd883be6a1a77d5581-777x450.webp
/images/dp11egz7/production/64559a3355fc46d4e144eccd883be6a1a77d5581-777x450.webp

Factureringstool voor publieke CarSharing aanbieders

Voor veel bedrijven die openbare carpooling exploiteren, is de facturering en administratie van facturen een grote uitdaging.

fleetster biedt een oplossing voor dit probleem. fleetster software automatiseert het factureringsproces en geeft aanbieders tegelijkertijd volledige flexibiliteit.

Tim Ruhoff legt uit hoe de fleetster factureringsmodule u in het dagelijks leven kan ondersteunen en welke speciale functies het factuurbeheer zeer eenvoudig maken.

Persoonlijk advies

Laat u nu adviseren door ons team van deskundigen. Profiteer van de deskundige kennis van ons team en bespreek alle openstaande vragen en onduidelijkheden met betrekking tot de vereisten van uw wagenpark.

fleetster deskundig advies via de telefoon
fleetster deskundig advies via de telefoon