10x groei bij fleetster

10x groei bij fleetster

1. nov. 2020 | Door Tim Ruhoff

Het B2B mobiliteitsplatform van fleetster is klaar voor de volgende stap

Het concept 10x

Het begrip 10x is een relatief jonge term die opkwam met de start-up boom van het afgelopen decennium.

Voor veel startende ondernemingen is massale en vooral extreem snelle groei aan het begin van het bestaan van de onderneming de topprioriteit op de agenda. Alles wordt ondergeschikt gemaakt aan gestage groei.

Wat bedoeld wordt met 10x is het idee om de bedrijfsstrategie en de dagelijkse activiteiten zo te structureren dat zij bestand zijn tegen een 10-voudige toename van activiteit/omvang.

10x betekent groter denken - anders denken - en fundamenteel nadenken over hoe processen kunnen worden opgezet om het bedrijf op lange termijn te doen groeien.

fleetster en 10x

Het idee achter 10x is om je perspectief te veranderen en jezelf de vraag te stellen: Welke fundamentele veranderingen moeten er plaatsvinden om enorm te groeien (factor:10)? Deze benadering gaat ervan uit dat je 10% / 20% / 30% kunt groeien met procesverbeteringen of meer inspanning, maar niet met een factor 10 (1.000%). Het gaat dus om het veranderen van de spelregels of de kaderfactoren. Bij fleetster zijn er twee dimensies die moeten worden overwogen voor een dergelijke groei: 1. wat moeten we doen in marketing en verkoop om zoveel voertuigen in het systeem te krijgen. 2. wat moeten we veranderen in onze software om met 10 keer meer voertuigen te kunnen werken. Op punt 2 hadden we dit jaar een doorbraak Databasesnelheid Het optimaliseren van een database is een van de kerntaken van elk softwarebedrijf. Er zijn altijd wel manieren om er een paar procent snelheid uit te halen, maar deels is de inspanning om dat te doen aanzienlijk. Naarmate het gebruik toeneemt, neemt ook het processorgebruik toe

vlootster Visie 2021 - 10-voudige groei
vlootster Visie 2021 - 10-voudige groei

Processor gebruik geminimaliseerd tot een fractie

Op het gebied van database-organisatie hebben wij in de loop der jaren verschillende experimenten uitgevoerd om de rekenkracht drastisch te verminderen. Dit najaar zijn wij erin geslaagd het processorgebruik terug te brengen van 42% tot 1,6%. Het "werk" dat een processor moet doen om hetzelfde resultaat te bereiken, is dus met 26x verminderd. Gebruikers ervaren het systeem dus aanzienlijk sneller dan voorheen, zelfs met grote hoeveelheden gegevens Wat betekent dit? Met deze aanpassing hebben wij er nu alle vertrouwen in dat wij de technische grenzen niet zullen bereiken wanneer wij uitbreiden naar andere landen en veel nieuwe vloten.

Processor optimalisatie van fleetster
Processor optimalisatie van fleetster