Zakelijk autodelen in opkomst

Zakelijk autodelen in opkomst

14. feb. 2019 | Door Tim Ruhoff

In de toekomst zal TenneT TSO GmbH haar poolvoertuigen niet alleen in Bayreuth, maar ook op drie andere locaties met fleetster beheren.

Zes maanden lang heeft het Nederlandse elektriciteitsbedrijf de de software voor autodelen van fleetster op de Duitse positie Bayreuth in het dagelijks gebruik.

In zes maanden tijd zijn er ongeveer 1.000 boekingen gedaan door 1.200 gebruikers en zijn er met de 8 poolauto's in totaal 370.000 kilometers gereden. Na deze intensieve test heeft TenneT besloten om fleetster ook op andere locaties in te zetten.

Vooral de uitstekende klantenservice en de voortdurende verbetering van de software hebben TenneT overtuigd, aldus Alexander Schäfer (strategische inkoop).

TenneT kijkt ook uit naar de volgende nieuwe feature die fleetster binnenkort volledig implementeert: het boeken van huurauto's. Hiermee wordt het mogelijk dat medewerkers binnen fleetster huurauto's kunnen boeken, ook als er niet voldoende poolauto's zijn. De auto wordt automatisch op het juiste tijdstip op de bedrijfsparkeerplaats gebracht en conform de raamovereenkomst afgerekend.