Man meldt een schade

Succesvol beheer van schadeclaims in uw wagenpark

17. apr. 2023 | Door Malena Gaertner

Succesvol en kostenbewust vlootschadebeheer stelt hoge eisen aan elke vlootbeheerder. Fleetster maakt uw dagelijks werk gemakkelijker in het complexe en gevoelige domein van vlootschadebeheer.

De lange takenlijst van een vlootmanager

fleetster ondersteunt u in uw efficiënt schadebeheer wagenpark.

Het beheer van een wagenpark omvat tal van taken, zoals routeplanning, aanschaf van voertuigen en brandstofbeheer. Ook ongevallenpreventie, klimaatbescherming en maatschappelijke verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol.

Daartoe vormt elk wagenpark een belangrijke uitgavenpost in de onderneming en moet het kostenefficiënt worden beheerd. Onze software voor schadebeheer van uw wagenpark bespaart u geld, tijd en moeite. U als manager kunt zich concentreren op uw kerntaken, onze software is uw betrouwbare partner.

Digitaal beheer van vorderingen

De module Schadebeheer is gemakkelijk en intuïtief te gebruiken.

Perfect gedigitaliseerd wagenpark schadebeheer betekent dat alle belangrijke informatie - waarbij alle partijen betrokken zijn - direct en transparant beschikbaar is. In de module schadebeheer motorvoertuig kunt u alle essentiële gegevens van de schaderegistratie eenvoudig en intuïtief invoeren. Nieuwe schades worden snel geregistreerd en direct op een model ingevoerd.

Met behulp van betekenisvolle categorieën kunt u de schade nauwkeurig vastleggen, prioriteren en later analyseren, inclusief oorzaak, korte beschrijving, schadedatum en bestuurder. Gedetailleerde subcategorieën zoals deuk-, kras- of lakschade vereenvoudigen het proces nog meer. U kunt foto's invoegen en de afbeeldingen desgewenst vergroten. Op deze manier wordt alle schade gedetailleerd en begrijpelijk gedocumenteerd. U noteert de details van de reparatie net zo transparant en duidelijk.

Wij hebben een hoge mate van expertise op het gebied van fleet management software. Wij bouwen datamodellen die geschikt zijn voor het maken van uitgebreide analyses. Tegelijkertijd hechten wij veel waarde aan een goede gebruikerservaring.

Schadebeheer app
Schadebeheer app

De schadeclaim Management App

Met een app voor schadebeheer kunnen chauffeurs snel en eenvoudig schade melden

Voor een succesvol schadebeheer van het wagenpark moet u onmiddellijk op de hoogte worden gebracht zodra er schade wordt vastgesteld aan een van de voertuigen. U moet op de hoogte zijn, of het nu gaat om vuile stoelhoezen of een ontbrekend lampje. Alleen dan is een goed schadebeheer mogelijk. Niet alle bestuurders melden zich echter onmiddellijk en op betrouwbare wijze

Om het schadebeheer van het wagenpark te verbeteren, hebben we een schadebeheer-app ontwikkeld die het voor bestuurders gemakkelijker maakt om schadegevallen te registreren en die de betrouwbaarheid van de rapportage aanzienlijk verbetert. De schadebeheer-app is ongecompliceerd. Net als in het programma kunnen bestuurders de schade melden, beschrijven of foto's uploaden. Het documenteren van de defecten aan het voertuig gebeurt met slechts een paar klikken. Als de schade al is gemeld, is dit in één oogopslag zichtbaar

De informatie wordt onmiddellijk doorgestuurd naar u, de wagenparkbeheerder, zodat u tijdens de schadeafhandeling prioriteit kunt geven aan defecten, snel vervangende onderdelen kunt bestellen bij de reparatiewerkplaats en stilstandtijd kunt beperken. Zodra de schade is afgehandeld, verdwijnt de schade uit de app

Schadebeheer app
Schadebeheer app

Goed schadebeheer is goed risicobeheer

Zinvolle gegevens over claims helpen u risico's te identificeren en te minimaliseren.

Goed vlootschadebeheer betekent ook goed risicobeheer, aangezien de gegevens u helpen bij belangrijke analyses. Schadepreventie betekent risico's identificeren, vermijden en beperken.

Gegevens over vlootschadebeheer kunnen u helpen risico's te identificeren. In het beste geval kunt u schadegevallen voorkomen. Gebeuren ongevallen meestal aan het begin of het einde van de week? Hoe kunnen ze worden vermeden of beperkt? Een nauwkeurige kostenanalyse is nuttig om de risico's af te wegen. Hebt u hoge rekeningen door parkeerschade? Is een bestuurdersassistentiesysteem de moeite waard?.

Eenmaal geïdentificeerd en geanalyseerd, kunt u maatregelen ontwikkelen en implementeren om de risico's te compenseren. Al uw maatregelen moeten duurzaam zijn en blijven. Met behulp van zinvolle gegevens kunt u eenvoudige stappen nemen om een groot deel van de oorzaken weg te nemen. Tegenwoordig zijn goede chauffeurs moeilijk te krijgen en te houden. Chauffeursondersteuningssystemen (FAS) kunnen bijvoorbeeld helpen, en u hoeft uw chauffeurs niet voortdurend te controleren.

Conclusie

Digitaal schadebeheer - of het nu gaat om diefstal, doorrij-ongevallen of parkeerschade - is geautomatiseerd, slim en betekent een aanzienlijke kostenbesparing. Digitaal schadebeheer betekent dat u niet langer voertuiggegevens en -informatie in Excel-spreadsheets of verschillende bestandsformaten hoeft te bewaren. U hoeft niet langer formulieren of documenten op verschillende plaatsen in te dienen.

Digitaal wagenparkbeheer met fleetster betekent transparantie en controle op elk moment, of u nu een kleine vloot van mobiele eenheden beheert of de enorme gemengde vloot van een logistiek bedrijf. Niet alleen is de informatie over reparaties en schade aangesloten, maar ook alle belangrijke informatie - van CO₂-uitstoot tot brandstofverbruik en leasecontracten - wordt duidelijk weergegeven. U hebt niet langer te maken met handmatige processen in uw vloot voor schadebeheer die tijdrovend en foutgevoelig zijn.