fleetster Nieuws

Rijbewijscontrole door de werkgever

Rijbewijscontrole door de werkgever

21 september 2021

Als eigenaar van een voertuig bent u verplicht ervoor te zorgen dat niemand zonder rijbewijs of rijvergunning uw voertuig bestuurt

Leasing

Leasing

11 juli 2021

Indien een onderneming voertuigen voor haar wagenpark wenst aan te kopen, bestaat er naast de aankoop ook de mogelijkheid om de voertuigen te leasen. In wat volgt willen we de aankoop en leasing van bedrijfsvoertuigen vergelijken, de leasingtermijn bespreken alsook de verschillende types van wagenparkleasing en hun voor- en nadelen.

Voordelen van een elektronische rijbewijscontrole

Voordelen van een elektronische rijbewijscontrole

27 juni 2021

Als bedrijven hun werknemers een bedrijfsauto of poolvoertuigen ter beschikking stellen, is dat een mooi gebaar. Dit brengt echter ook risico's met zich mee voor de werkgever als eigenaar van het voertuig. Artikel 21 van de Duitse wegenverkeerswet (StVG) bepaalt dat de eigenaar van een voertuig aansprakelijk is als hij iemand zonder geldig rijbewijs zijn voertuig laat besturen of daartoe opdracht geeft. De strafrechtelijke gevolgen variëren van een boete tot een gevangenisstraf. Om de boete te vermijden, moet de eigenaar van het voertuig regelmatig het rijbewijs van zijn chauffeurs controleren. Hoe de rijbewijscontrole in een bedrijf moet worden uitgevoerd, welke technische ondersteuning hiervoor beschikbaar is en waar bij de uitvoering rekening mee moet worden gehouden, wordt hieronder besproken.

UVV-keuring van bedrijfsvoertuigen

UVV-keuring van bedrijfsvoertuigen

20 juni 2021

Bedrijfsvoertuigen moeten niet alleen een algemene controle ondergaan, maar ook regelmatig worden gecontroleerd op grond van de voorschriften ter voorkoming van ongevallen (UVV). Hieronder wordt besproken waar de UVV-keuring wettelijk verankerd is, wat de inhoud van een UVV-keuring is en welke andere wettelijke voorschriften wagenparkbeheerders in acht moeten nemen.

Compenserend voordeel

Compenserend voordeel

30 mei 2021

Een werkgever kan de arbeidsprestaties van zijn werknemers niet alleen in de vorm van geld compenseren. Ook voordelen in natura, zoals het gratis aanbieden van drank en fruit of een auto van de zaak voor privé-gebruik, zijn mogelijk. Deze voordelen worden non-cash voordelen genoemd

Pool Auto

Pool Auto

30 mei 2021

Pool vehicle management of corporate car sharing - dit is de naam van het concept achter poolvoertuigen. Dit zijn bedrijfsauto's die door meerdere chauffeurs worden gebruikt. Zo'n voertuig kan bijvoorbeeld aan een afdeling worden toegewezen. Op die manier kunnen de kosten eenvoudig aan de afdeling worden toegerekend. Daarbij moet via pool vehicle management een reservering van voertuigen worden gemaakt, zodat zichtbaar is wanneer het voertuig beschikbaar is. Het tegenovergestelde hiervan is het gebruik van een eigen bedrijfsauto. Iedere chauffeur krijgt een eigen voertuig waar alleen hij toegang toe heeft. Het idee van corporate car sharing wordt echter steeds populairder. Vooral in de particuliere sector worden auto's vaak gedeeld door middel van carsharing - waarom zou dit niet ook in de zakelijke sector kunnen werken?

Routeplanning

Routeplanning

30 mei 2021

Tijd is geld. dit is met name van belang bij de routeplanning voor vlootvoertuigen. inefficiënte routing betekent geld voor het bedrijf. omleidingen, files en langzaam rijdend verkeer betekenen dat voertuigen langer onderweg zijn dan gepland. om dit te voorkomen is een goede routeplanning van groot belang voor een bedrijf. de technische hulpmiddelen die hiervoor beschikbaar zijn en de voordelen die ze hebben, worden hieronder besproken

Gegevensbescherming bij rijbewijscontroles

Gegevensbescherming bij rijbewijscontroles

30 mei 2021

Met de EU General Data Protection Regulation (GDPR), die sinds mei 2018 in heel Europa moest worden geïmplementeerd, zijn tal van innovaties voor de bescherming van persoonsgegevens aangenomen. Dit heeft ook gevolgen voor het onderwerp "gegevensbescherming bij rijbewijscontroles". In het volgende zullen wij u voorstellen waar u rekening mee moet houden en welke softwareoplossingen u helpen om de wettelijke vereisten op een juridisch veilige manier te implementeren.

fleetster Mobility App Store

fleetster Mobility App Store

25 mei 2021

Volledige aanpassing van uw fleetster systeem met volledige kostenbeheersing.

Voorschriften inzake ongevallenpreventie

Voorschriften inzake ongevallenpreventie

16 mei 2021

Het onderwerp gezondheid en veiligheid op het werk is van groot belang. Om deze gebieden ter bescherming van de werknemers te regelen, zijn door de Duitse Sociale Ongevallenverzekering talrijke voorschriften uitgevaardigd, waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden, anders bestaat het gevaar van ernstige gevolgen. Hierna wordt besproken welke voorschriften op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk in het kader van wagenparkbeheer in acht moeten worden genomen, wie verantwoordelijk is en wat de gevolgen zijn in geval van overtreding.

Vergunning voor personenvervoer

Vergunning voor personenvervoer

16 mei 2021

Voor het commercieel vervoer van passagiers is het verplicht dat de chauffeur een vergunning voor personenvervoer heeft. Welke soorten vergunningen voor personenvervoer er zijn, wie ze nodig heeft en wat ze kosten, wordt hieronder besproken

Geotab keyless integratie met fleetster

Geotab keyless integratie met fleetster

1 mei 2021

fleetster is een van de officiële softwarepartners van het nieuwe keyless car sharing-apparaat van Geotab.

Aansluiten van de connected car

De Verbonden auto

20 april 2021

Op dinsdag 20.04. om 20.00 uur (CET) zal Tim Ruhoff, fleetster CEO & Founder, de keynote geven op de Data-Driven Fleet Experience Conference. De deelnemers aan de conferentie zijn beperkt en geselecteerd. fleetster heeft echter 5 tickets kunnen bemachtigen en wil deze graag verloten onder de geïnteresseerden

Vaak gestelde vragen - FAQ

Vaak gestelde vragen - FAQ

7 april 2021

Hoe kunnen we u helpen? fleetster Car Sharing en Fleet management systeem vragen beantwoord.

/images/dp11egz7/production/f81fe08f5ebc1bdf28e7a3f3d0ee37067d9ae210-2545x350.png

Corona & CarSharing - Hoe de pandemie de bedrijfsmobiliteit verandert

7 april 2021

Niets heeft het afgelopen jaar zo ingrijpend beïnvloed als het Coronavirus. Er zijn nieuwe wetten uitgevaardigd, gewoonten zijn aangepast en mensen hebben geleerd te leven met het gevaarlijke virus. Corona-trends zijn ook zichtbaar in de gebruiksgegevens, die we voor u hebben voorbereid. Meld u hier aan om inzichten en vooruitzichten te ontvangen met betrekking tot Corona & CarSharing.

/images/dp11egz7/production/7010c247d9bb1b2fc30299d26f6d6f494df9cc66-1920x350.png

Wat is CarSharing?

23 maart 2021

De Duitse wetgever verstaat onder autodelen het georganiseerd delen van een of meer auto's op basis van toestemming. In tegenstelling tot traditionele autoverhuur, kunt u met autodelen auto's huren voor korte perioden - zelfs per minuut. Het gebruik van de auto wordt in rekening gebracht tegen een tijd- of kilometertarief, of gemengde vormen van dergelijke tarieven, met inbegrip van de bedrijfskosten. Het delen van auto's tussen buren en kennissen valt onder particulier autodelen.

/images/dp11egz7/production/6064f46b8f99ae02429fd7d852dd60ee035019d0-1920x350.png

Telematica

23 maart 2021

Het woord telematica is de samensmelting van telecommunicatie en informatietechnologie. In de automobielsector wordt het gebruikt om gegevens over het voertuig te verzamelen en te evalueren. Deze gegevens worden gebruikt om processen te optimaliseren. Het gebruik van voertuigtelematica is mogelijk in zowel vrachtwagens als personenauto's.

/images/dp11egz7/production/6064f46b8f99ae02429fd7d852dd60ee035019d0-1920x350.png

Voordelen van CarSharing voor bedrijven

23 maart 2021

CarSharing voor bedrijven betekent dat een bedrijf verschillende voertuigen bezit en deze ter beschikking stelt van werknemers. Deze pool van bedrijfsvoertuigen kan op verschillende manieren worden gebruikt: Eigen, geleased of gehuurd, alle voertuigen staan klaar op de parkeerplaats van het bedrijf.

/images/dp11egz7/production/4c1440e3e0faba774227c0510a6cc14ef4bac9cf-2545x350.png

Wat is een pool auto?

23 maart 2021

Een poolvoertuig wordt niet als een bedrijfsvoertuig aangemerkt. Auto's van de zaak zijn per definitie aan een bepaalde persoon toegewezen. Een poolvoertuig daarentegen is bestemd voor gebruik door meerdere werknemers.

/images/dp11egz7/production/8c1e190afaa78ad184b3b80b00fbb9cd61fcefe5-1920x350.png

Connected Car

23 maart 2021

Connected cars zijn voertuigen die leren communiceren met hun omgeving. Krachtige processors in het infotainmentsysteem sturen enorme hoeveelheden gegevens naar de auto - via het supersnelle draadloze LTE-netwerk.

Het einde van de KeyManager van Invers

Het einde van de KeyManager van Invers

1 maart 2021

Invers GmbH blijft zich concentreren op haar paradepaardje. Door de toenemende vraag naar haar robuuste telematica-oplossing CloudBoxx, stopt Invers met de service van haar sleutelkastje, de KeyManager

Product Roadmap 2021

Product Roadmap 2021

1 februari 2021

2021 is het jaar van de productlanceringen bij fleetster. Het bestaande portfolio ontwikkelt zich zienderogen. Om u het overzicht niet te ontnemen, presenteren wij u hieronder de Product Roadmap 2021. Als er belangrijke functies zijn, waarvan u een update wenst te ontvangen, kunt u zich hieronder aanmelden om de gedetailleerde Product Roadmap 2021 te ontvangen